lunes, 19 de abril de 2010

l´Escanyapobres autor narcis oller


L'escanyapobres :

narcis oller :

Bé, ja que no es podia explicar cap llibre exposat anteriorment, em vaig estar mirant els llibres que tenia per casa fins a trobar aquest, que de tots els que vaig veure podria ser un dels més interessants.

L’acció transcorre el 1850 al poble de Pratbell per on travessa la nova carretera de Madrid a Granada, la qual cosa és estímul per l’economia d’aquesta vila que es dedica bàsicament al comerç.

En l’obra destaca, com a tema principal, l’avarícia que predomina en la societat capitalista. Tot allò que no tingui relació amb els diners és menyspreat pels protagonistes principals:

L’Oleguer que ens marca les diferents tendències i el desenvolupament capitalista del moment i del progrés posteriorment com la revolució industrial, la creació del proletariat i l’arribada del ferrocarril. El caracteritza per ser avar i crec que estava obsessionat per els diners.

La Tuies, personatge roïna, avariciosa, que de ser la minyona, passa a ser la senyora del notari i posterior de l’Oleguer, és a dir, és capaç de casar-se amb qualsevol per sortir de la pobresa.

Però en aquesta obra ens mostra, també personatges, treballadores de bon conformar i amb molta paciència, que amb el seu esforç, han adquirit una posició en la vida social, com el notari, Don Magí Xirinac.

L’autor d’aquesta obra és realista, naturalista i utilitza un llenguatge clar, expressiu i molt descriptiu que ens permet entendre la seva fantasia encara que en ocasions es fan llargues i pesades les seves detallades descripcions. Sincerament, no me'l tornaria a llegir.





Feliç st jordi de part manuel

No hay comentarios:

Publicar un comentario